[subheader]

FÖRELÄSNING OCH KICKOFF

[/subheader] lisa-forelasning
Få fart på ditt företag och friskare personal! Kombinera kunskap och aktivitet. Kör föreläsning ihop med ett kul träningspass. Behöver ni putsa på era ”samarbets skills”? Handen på hjärtat, visst sitter ni ner alldeles för mycket…? Söker ni som idrottsförening någon som föreläser om mental träning eller kost och prestation? Behöver ni tips och råd om ökad rörlighet och förebyggande av skador.

Kickoff eller bara ett möte på företaget kan ni krydda med en rolig aktivitet. Meningen är väl att ni ska inspireras och få ny energi? Varför inte satsa frisk och t.ex. kombinera en av mina föreläsningar med ett träningspass som passar er. Detta kickar igång er alla och ni får ny härlig energi! Träningspassen brukar även innehålla en del samarbetsövningar som kanske inte är helt fel?

Träning

Boxning ”ett bra sätt att träffa chefen” För idrottsföreningar – varierad träning kan öka motivationen!
Manuellt motstånd, styrka och kondition där vi använder vår kroppsvikt eller en arbetskamrat/kompis som motstånd. Övningar och träningstips utan att ha tillgång till ett gym. Ger många goa skratt och ökat samarbete!
Rörlighet och yoga. Kanske är det just detta Ni behöver? Lugn och ro, ökad rörlighet samt bättre balans.

Alla träningspass kan utföras både inomhus och utomhus beroende av väder och önskemål. Alla kan vara med! Jag rättar mig efter era förutsättningar och mål.

Föreläsning

Ändra ert bäst före datum! En föreläsning som inte handlar om inspiration utan den ska inspirera och motivera er att förbättra er hälsa. Inspireras och motiveras att göra en handlingsplan för träning och kost. En bra handlingsplan är vad som behövs för att saker ska bli gjorda och därmed motivera er att förbättra hälsan.
Kost och näringslära. En föreläsning där vi fördjupar oss i vad rätt kost gör får vår hälsa och vår prestation. Hur kan så små förändringar ge så stora förbättringar!? Hur äter jag för att tappa fettvikt och öka i muskelmassa? Hur lägger jag upp kosten för att hålla mig frisk och bli piggare?
Mental styrketräning. Tankens kraft är enorm! Använder ni den rätt? Kan mental styrka tränas upp? Jadå, allt är träningsbart! Ökar du din mentala styrka blir du mer kreativ, hanterar stress och andra svårigheter mycket bättre. För att inte tala om att du slutligen blir rik på riktigt…
Träning och träningsupplägg. En föreläsning för både företag och idrottsföreningar. Jag lägger upp föreläsningen efter era förutsättningar eller efter vad er idrott kräver. Det kan vara skadeförebyggande träning eller träning för ett ökat resultat. Oftast kombineras denna föreläsning med en del praktik.
Kost och prestation. En föreläsning för idrottsföreningar som söker svaren på hur man förbereder sig inför träning och tävling. Hur äter vi före respektive efter träning/tävling? Vad ger bäst effekt? Hur kan jag påverka mitt resultat och få en bättre återhämtning? Kontakta mig så skräddarsyr jag just vad ni behöver. Ni behöver kanske lite av allt?

[subheader]

TRÄNA MED PT

[/subheader] tranamedpt
Att träna med Pt och lägga fokus på just dig kan vara precis vad du behöver för att nå ditt mål. 100 % fokus på dig är en mycket klok investering i dig själv som du är så väl värd. Vi börjar med en kostnadsfri konsultation där vi går igenom vad du behöver och vad jag kan göra för dig. Det är väldigt viktigt för mig att ”lära känna” dig, dina styrkor och svagheter för att kunna hjälpa dig på bästa sätt. Kostrådgivning, kroppsmätning eller träningsupplägg. Det är lika viktigt för dig att jag känns rätt och att det är du och jag som ska starta din resa tillsammans.

Efter konsultationen bokar vi tid för det vi kommit överens om. Det skulle då kunna vara:

Mätning & tester Kroppsanalys där vi ser hur mycket fett och muskler mm du har.
Kostgenomgång/kostregistrering Jag kommer här ge dig den hjälp som passar din livssituation.
Träningsprogram Efter dina förutsättningar och mål får du ett träningsprogram och en träningsplan. Du har tillgång till ett träningsprogram – Exorlive. Där kommer du kunna se dina övningar/program med rörliga bilder.
Löpskolning Vill du hitta den rätta känslan i din löpning, njuta mer och få ett bättre resultat. Då kan det vara en bra ide och titta på ditt löpsteg. Det kan också vara bra att löpträna på ett sätt som minskar skaderisken.
Specialträning Är du golfare och vill sänka ditt HPC? Är du gravid eller nyss fått barn? Har du nyss varit skadad och behöver rätt hjälp på din väg tillbaka? Jag genomgått en hel del specialutbildningar för att kunna hjälpa dig på bästa sätt.
Mental coachning Tankens kraft är enorm! Men rätt programmering och rätt inställning kan du komma hur långt som helst! Oavsett om du är toppidrottare eller motionär. Det är kanske här vi ska börja…

Lite till om din kost…

Har du kommit igång med din träning med inte fått rätt på kosten? Varför inte ta tag i denna avgörande bit på en gång? Du kanske bara behöver se över så att du äter tillräckligt för att få resultat av din träning. Drabbas du ständigt och jämt av skador, infektioner trots att du håller igång? Du kanske gör det vanligaste felet – Äter fel saker vid fel tillfälle? Efter en noggrann mätning av din kroppsmassa (fett, muskler, skelettvikt) lägger jag upp ett kost program till dig som stämmer överens med din förbrukning och din målsättning.

Äter du kanske för lite. Är du inte medveten om hur stora portioner du äter? Är det så enkelt att du inte vet vad som är bra mat? Låt inte en sådan enkel sak sätta käppar i hjulet för att nå dit du vill! Du ska fokusera på det du ska äta och inte på det du inte får äta. Allt blir lättare och roligare så. Många får resultat bara av att skippa skitmaten. Vet du inte vilken det är så lär jag dig det. Kalas, bufféer och semestrar? Är det där det kör ihop dig? Inte nästa gång. Det handlar om att göra rätt val genom ökad kunskap och rätt mental inställning. Kan jag så kan du! Låt mig visa dig vägen.

[subheader]

TRÄNINGSRESOR

[/subheader] lisa-traningsresor
Är ni intresserade av en konferens/träningsresa för just ert företag eller grupp så samarbetar jag med Adventura som har specialiserat sig på just konferensresor med äventyr/upplevelser och träning. Jag är väldigt stolt över att ingå i deras guideteam. Numera arrangerar jag också resor på egen hand. För er som privatpersoner eller företag – Häng med på en inspirerande resa. En resa som ökar er kunskap genom inspirerande föreläsningar. Träningspass som motiverar er att fortsätta med träningen på hemmaplan! Mental träning som faktiskt kan ge er ett rikare liv…

Kommande resor

Italien/Hotel Monterosa

12 mil norr om Milano, vid foten av berget Monterosa finner du den vackra byn Alagna. I denna underbara natur arrangerar vi nu denna inspirations och träningsresa! Vårt mål är att du ska åka härifrån full av inspiration, ökad rörlighet och med så mycket kunskap att du lättare kan leva ett hälsosamt liv! En fyradagars resa där ni vandrar, äter god Italiensk mat och lyssnar på inspirerande föreläsningar. Varje morgon startas med ett härligt yogapass för att sen avnjuta en god frukost. Sen är det dags för ny aktivitet! Det kan vara allt ifrån vandring, mountainbike eller en spännande rafting! Kvällarna avslutas med en fantastisk 3 rätters middag och kanske, någon kväll, en vinprovning…

Träningshelg i Isaberg

Denna resa arrangerar jag via PTKvinna och är tillgänglig för alla!! En hel helg fylld till bredden med träning, föreläsningar, god mat och en massa goa skratt. PT Kvinna alltså Lisa Kaptein Kvist och Carolin Helt båda två av rikets mest välutbildade, inspirerande, medelålders och ja, varför inte de roligaste Int Lic Personliga Tränare du kan hänga med en helg mitt ute i skogen. Det blir boxning, Military Training kombinerat med Ruffie, Löparskola, hinderbana, Lisas Mentala träning, Carolins Svettfest, tja vi har 7-8 olika pass vi tänkte trycka in – MORE IS MORE!! Hela fyra föreläsningar – kost, träning, mentalträning och kanske lite skitprat. Vi rivstarta 10:30 på lördagen och helgen avslutas runt 17:00 på söndagen. Däremellan är det full rulle då luckor för ”egentid” inte är något vi jobbar med. Kort sagt – man får mycket PT för pengarna.

Tränings/Inspirationsresa efter era önskemål? Kontakta mig så arrangerar jag den på den ort, i det land eller på er önskade plats!

[subheader]

JAG PRATAR MAT MED BARN!

[/subheader] lisa-mat
Föreläsning, ev. också med träning som ökar barns förståelse för kost/träning och att må bra. Från 6 års ålder kör jag en rolig stund där vi går igenom våra näringsämnen och vad de gör för kroppen. Alltifrån 30 – 60 min beroende på era barns ålder. Jag lovar, det finns inget bättre än när barn säger ”aha, är det så det funkar!” Eller när föräldrar skickar bilder och kommentarer på när barnen lägger upp mat med alla färger på sina tallrikar.

Kost för barn. En föreläsning för barn som ökar deras kunskap om mat. Via media sprids både det ena och det andra. Kanske kan det vara bra att prata mat med barn på deras vis? Barn vill vara friska, de vill växa och bli starka. Får de bara veta hur är det inga problem att få dem att äta bättre. Socker är bara något de tycker är väldigt gott. Men de vet inte om att socker finns i allt vi äter nu för tiden. Gör de medvetna om vad socker gör för otyg i kroppen så är de mer villiga och uppmärksamma när ni är och handlar. Det är viktigt att barn får rätt uppfattning och inställning till mat. Denna stund är kanske precis vad som behövs för att det där fröet ska gro och öka era barns intresse för mat!?

Träning

Sitta ner för länge har aldrig fungerat. Att lära sig respektera sina kamrater kan också vara svårt ibland. I många skolor har vi provat boxning i kombination med disciplin och självförtroende snack. Barnen får röra på sig en stund men också prata om vad som är viktigt i livet.

Mental träning

Många barn spänner sig inför prov, högläsning och nya saker. Jag har under ett par års tid utbildat mig till mental tränar för både idrottare och ”vanligt folk” Jag har upptäckt att detta fungerar utomordentligt bra för barn.
Vi tränar på avslappning – lär oss ”tänd men inte spänd” Detta ökar koncentrationen utan att trötta ut kropp och hjärna. Vi tränar på att visualisera vad vi önskar få mer av. Tankens kraft är enorm och kan vi bara lära oss använda dessa krafter kan vi gå hur långt som helst!

[subheader]

TRÄNING FÖR IDROTTARE

[/subheader] lisa-hoj
Detta är mer en praktisk utbildning innehållande styrkeprogram och uppbyggnadsprogram för er som inte har tillgång till ett gym. Med enkla redskap och övningar kan man få jättebra resultat av sin träning. Denna sortens träning förebygger skador, hjälper till i uppbyggnadsprocessen men den stärker också sammanhållningen i gruppen eller laget då man ofta jobbar två och två, i par. Större delen av denna utbildning är praktik.

Är ni ett idrottslag utan ett gym? Känner ni att ni saknar styrkan eller ni drabbas ofta av skador? Ibland behöver ett lag en annan sorts träning för att hålla motivationen uppe. Manuellt motstånd är kanske vad ert lag behöver. Detta träningspass kan hållas ute såväl som inomhus. Det enda redskap ni behöver är varsin kompis och en handduk. Vi går igenom hela kroppen och ni får tips på övningar ni själv kan fortsätta med under säsongen.

Rörlighet & Stretching är kanske den sista pusselbiten som saknas för att ni ska få ett bättre resultat. Ökad rörlighet kan öka prestationen genom att kroppen arbetar bättre i sina rörelsebanor. Jag går igenom fördelarna med att vara rörligare i varje muskelgrupp. Detta gör det mer motiverande att fortsätta sin rörlighetsträning under säsongen. Det är kanske så att ni behöver ett rent yogapass? Avslappning ihop med ökad styrka och rörlighet är ett vinnande koncept!

[subheader]

MENTAL TRÄNING/COACHING

[/subheader] lisa-mentatraning
Tankens kraft är enorm! Tänk om du kunde lära dig hantera den? Tänk om du skulle kunna styra över i vilket tillstånd (sinnestillstånd) du vill befinna dig i? Tänk om detta är den sista pusselbiten som får allt i ditt liv att fungera bättre? Ja frågorna är många. Allt är träningsbart! Det är nu bara upp till dig. Men det är precis som vanlig träning, den måste underhållas. Är du beredd att satsa? Är du beredd att bli starkare än någonsin? Är du beredd att bli rik på riktigt?

Heartrate variability, HRV, hjärtrytms variationer kan påverka vårt beteende. HRV träning är en träningsform som påverkar både hjärta och hjärna. Har du aldrig funderat över varför du reagerar som du gör, ibland omedvetet, utan att riktigt kunna styra över det? Våra känslor styr en del av vår hjärna och vår rationella tänkande styrs av en annan del av vår hjärna. I denna del styrs de mer medvetna valen. Frågan är, använder du den på rätt sätt och tillräckligt ofta? Tyvärr arbetar hjärnan ofta efter minnen och känslor. Detta kan göra att vårt beteende inte alltid blir vad vi önskar. Såsom att vi vräker i oss mat för att vi är stressade, ledsna eller vad det nu kan vara. Du blir kanske arg på någon utan någon riktig anledning.

Tänk om du kunde få dessa två delar av hjärnan att samarbeta mer…? Då skulle du kunna styra över dina handlingar på ett helt annat sätt. Som idrottare skulle du kunna hantera nervositet bättre och öka ditt fokus precis när du behöver det som mest! Går detta att påverka och går detta att träna upp? Ja, det gör det. Med så kallad HRV träning. Allt är träningsbart! Vårt kära Svenska U 21 lag i fotboll jobbade med denna metod då de vann EM guld. Låt mig visa dig hur.

Mental träning, målsättning, visualisering och det mentala rummet!
Det blir alltid som man tänkt sig skrev Olof Röhlander i en av sina böcker om Mental styrketräning. Och ja, så är det! Det du tänker blir som en beställning till hjärnan att arbeta mot, få mer av. Det du gör ofta, tränar ofta på, blir du väldigt bra på. Vår hjärna arbetar mot detta mål. Frågan är vad tränar du på? Vad är du bra på?

”men jag oroar mig alltid” sa en av mina deltagare på en föreläsning en gång.
– Ja, då blir du mästare på att oroa dig då, svarade jag.

Tänk om man kunde göra tvärtom…? tänk om du kunde tänka dig till att bli mer framgångsrik eller att sova bättre. Detta är möjligt men det kräver träning! Nästan alla toppidrottare idag tränar i det mentala rummet och jobbar med visualiseringar (läs skicka beställningar till hjärnan vad du vill bli bra på)

Alla klarar denna sortens träning! Det enda du behöver göra är att veta hur. Det kan jag visa dig!